Copyright © 2014 - 2020
Van Hes Projectmanagement

> 1000+
Completed Best Value Training
1100+
Happy Customers since 2014

Best Value in het onderwijs


Het mooiste wat je kunt worden is jezelf

Onlangs zijn de resultaten bekend gemaakt van de pilot die Van Hes Projectmanagement gedraaid heeft bij ROC Noorderpoort in Groningen. Onder leiding van de zussen Susan en Lydia van Hes hebben 9 studenten die niet (meer) gemotiveerd zijn en weer of meer regie over hun leven wilden krijgen een training gevolgd die gebaseerd is op de Best Value aanpak. Bij die aanpak staat de mens centraal, niet de organisatie of het systeem. De nadruk ligt op kijken waar mensen van nature goed in zijn, waar hun kernkwaliteiten liggen. De studenten hebben geleerd hoe ze problemen kunnen aanpakken, hoe ze moeten leren, kunnen focussen en uiteindelijk succesvoller worden.

De deelnemers geven aan dat de training hen handvaten heeft gegeven om positiever te denken, dat ze inzicht in zichzelf hebben gekregen en daardoor negatieve gedachtes op tijd kunnen herkennen. Zo verwoordde een van de deelnemers: “ik heb meer het gevoel gekregen dat ik er ook mag zijn”.

De resultaten liegen er niet om: het zelfvertrouwen van de deelnemers is met 20% toegenomen. 75% van de deelnemers raadt de training aan voor onzekere mensen. Persoonlijke groei van de deelnemers is met 50% toegenomen en het kennen van je eigen kwaliteiten met 20%. De studenten geven allemaal aan de training in het dagelijks leven toe te passen.
De tevredenheidsbeoordeling van de training door de studenten was 8.5 uit 10 en ze beoordeelden de trainers Lydia en Susan met een 8.8. Ze zagen zelf gemiddeld 85% procent verbetering, vooral in zelfbewustzijn omtrent eigen tekortkomingen, hoe daarmee om te gaan, planningsvaardigheid en zelfverzekerdheid.

Noorderpoort wil de pilots uitbreiden naar andere opleidingen. Susan en Lydia gaan de training daarnaast ook verder uitbreiden, o.a. naar andere organisaties.

Lees meer over Best Value in het onderwijs.